Fri02232018

Zadnje ažuriranje09:12:58 PM GMT

Najnovije:

Porezna uprava: Thompson je platio najvi?e poreza od svih hrvatskih estradnjaka

poreznauprava

Potaknuti navodima medija kako se među više od dvije tisuće osoba koje je Porezna uprava stavila na popis onih kod kojih je navodno očit nesklad između primanja i imovine našao i pjevač Marko Perković Thompson odlučili smo provjeriti informacije dostupne gotovo svima. U kontaktu s Poreznom upravom doznali smo zanimljivu informaciju, navodno je upravo Thompson platio najviše poreza od svih hrvatskih estradnjaka. Čak su i tamo začuđeni informacijama koje pojedini mediji izbacuju u javnost, kada se sve tako lako može provjeriti. Isto tako su nam izjavili kako Marko Perković Thompson u ovom slučaju uopće nije pozivan u Poreznu upravu, a na pitanje o tome da li je od njih došla informacija da je Thompson rekao da mu je novac dao prijatelj iz Argentine rekli su da su to čiste izmišljotine, te kako Porezna uprava nije takvu ''informaciju'' medijima.

Hrvatski mediji imaju osebujan sustav ''argumentiranja'' svojih članaka, tako da im je u istima glavni adut riječ ''navodno'' jer tom riječju se štite od toga da budu tuženi za klevetu. Kad vi stavite riječ ''navodno'' za neku informaciju, onda je ona možda točna, a možda i nije točna, drugim riječima, sami ste sebe izuzeli od eventualnog sudskog progona. Koliko su puta hrvatski mediji u posljednjih desetak godina objavili neprovjerene informacije koje su se na kraju pokazale netočnima? U kontekstu ''slučaja'' Porezna uprava i hrvatski estradnjaci najeksponiraniji u svim medijima upravo je Marko Perković Thompson. Njegove fotografije objavljene su u svim tiskovinama i na svim portalima.

Sve je počelo od neprofesionalnog teksta koji je osvanuo u Novom Listu. Novinar D.C. napisao je jedan pučkoškolski uradak koji je ispod svake novinarske razine, bez provjere, bez valjanih argumenata, praktički je proglasio najpopularnijeg hrvatskog glazbenika, Marka Perkovića Thompsona, da je utajio porez.  Što su novinari, kao profesionalci, najprije trebali učiniti, ako su željeli baratati nekim argumentima? Naravno, zdrava logika nalaže da provjere u Poreznoj upravi tko je koliko poreza uplatio i kada. Tada bi došli do zaključka, kao što smo već naveli, da je Thompson uplatio najviše poreza državi od svih hrvatskih estradnjaka.

Foto: Pixsell

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com