Mon01222018

Zadnje ažuriranje10:02:31 PM GMT

Najnovije:

?to sada Ostoji?u? Toksikolo?ki nalaz pokazao da je Marko Azapovi? bio '?ist'

azapovicslika

Ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić je danas, kako smo već pisali, predstavio rezultate istrage unutarnje kontrole. Rezultati su pokazali da je policija čista poput jutarnje rose, odnosno da policijske brutalnosti, nije bilo, bolje rečeno ubojstva. – Srce zna zatajiti uslijed opijata – rekao je, između ostaloga,  ministar Ranko Ostojić, implicirajući kako je nesretni 19-godišnji mladić, pokojni Marko Azapović,  zapravo narkoman.

Nakon takvih riječi obitelj pokojnog Azapovića je najavila tužbu protiv policije. S posebnim zanimanjem očekivao se, nakon svega, toksikološki nalaz kako bi se uvidjelo je li ili nije mladić bio 'čist', točnije je li se drogirao prije smrti.  Toksikološki nalaz je stigao te je pokazao da mladić uopće nije konzumirao drogu. Izgleda da će ministar morati smisliti nešto bolje od opijata.

- Toksikoloski nalaz stigao; mali je čist . Kaj cemo sad ministre? - napisao je Igor Peternel ( HHO ) na svom Facebook profilu.

- Nejasno mi je zašto ministar Ostojić spominje opijate kad  nema niti jednog dokaza da ih je Azapović uoči smrti konzumirao - upitala se danas Sanja Sarnavka, inače voditeljica Kuće ljudskih prava kojoj se nedavno obratila obitelj Azapović obratila za pomoć, nakon čega je dodala:'Ako Ostojić ima neke dokaze o tome onda ih je trebao iznijeti jer je to njegova obveza, a ako nema onda je riječ o moralno krajnje dubioznom pokušaju diskreditiranja umrlog mladića. To je ispod svake razine!...'

Podsjetimo, policija je oprala ruke sa sebe, pritom su postali i doktori, stručnjaci za medicinu te su ustvrdili kako nisu odgovorni za smrt mladog Marka Azapovića. Ministar policije Ranko Ostojić, kome je najljepše živjeti u stanu Nine Pavića, konstatirao je kako policija nije odgovorna za smrt 19-godišnjeg Azapovića budući 'da srce zna zatajiti uslijed uzimanja opijata'. - Do zastoja srce dolazi uslijed uzimanja opijata, a ne kao posljedica drugih ozljeda. Nema uzročno-posljedične veze između smrti Marka Azapovića i policijskog postupanja prema njemu. Obdukcijom nisu pronađeni tragovi nasilja i on je preminuo prirodnom smrću - poručio je Ostojić, koji je s ravnateljem policije Vladom Dominićem izvijestio o rezultatima unutarnje kontrole u županjskoj policiji.

MUP je izvijestio: ''Istraga je pokazala kako je naknadno sam priznao da je bolnicu išao kako bi umanjio krivnju zbog prevare člana obitelji, jer je navodno od tete ukrao oko 80 tisuća kuna i tada nije imao nikakvih ozljeda''.  18. ožujka Azapovića je policija privela na obavijesni razgovor. Predvečer su njegovoj obitelji javili da mu mogu donijeti večeru jer će još neko vrijeme biti zadržan. Policija im je rekla da je priveden zbog novca koju mu je par dana prije ukraden na treningu. Kući se vratio nakon dva dana, a obitelji nije želio ništa reći. Prije nego se vratio kući na pregled u vinkovačku bolnicu odveli su ga prijatelji kojima je priznao da ga je policija tukla. Liječnicima je rekao da su ga policajci tukli, šamarali, tjerali da kleči i radi sklekove. Jutarnji list donosi da su mu u bolnici utvrđeni iščašenje i nategnuće cervikalne kralježnice, hematome, kontuzije koljena te ozlijeđena rebra. Obitelji je teško nakon svega povjerovati da je Marko preminuo od ugruška koji krenuo iz srca i zapeo u suženoj arteriji.

Marku su počast odali nogometni navijači diljem svijeta pa su se tako transparenti s njegovim imenom mogli vidjeti na utakmicama Benfice, Borussije, Eintrachta, Ovieda, Nurnberga, St. Ettennea, Levskog, Lokomotiva, Čelika, Zaragoze, Duisburga, Frankfurta... Facebook stranica RIP Marko Azapović do danas ujutro brojila je više od 14.000 članova.

--------------------------------------------------------

Hrvatski helsinški odbor marljivo priprema podatke i sve informacije vezane uz smrt nesretnog 19-godišnjeg mladića Marka Azapovića, prema neslužbenim informacijama sutra bi na tiskovnoj konferenciji trebali prezentirati sve što su dosad prikupili, a što je vezano uz tragediju u Županji.

-------------------------------------------------------

Foto: Ilustracija/Azapović-policija

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com