Fri02232018

Zadnje ažuriranje09:12:58 PM GMT

Najnovije:

Premijera predstave 'Weltschmertz' inspirirane EKV-om

EKV

Predstava "Weltschmertz" u koprodukciji riječke skupine TRAFIK - Tranzicijsko-fikcijskog kazališta i HNK Ivana pl. Zajca, inspirirana pjesmama beogradske grupe iz 80-tih Ekatarine Velike (EKV) premijerno je u srijedu prikazana u bivšoj tvornici Rikard Benčić.

Glazba EKV-a u predstavi se ne izvodi, ali se koriste glazbeni citati i stihovi te grupe, kao i tekstovi članice grupe Margite Stefanović Magi objavljeni u knjizi Osećanja O. Sećanja Lidije Nikolić.

Naziv predstave referira se na stih "Ti si volela moj Weltschmertz" iz njihove pjesme "Radostan dan".

Autor koreo-režije i jedan od izvođača je Žak Valenta, a suautori i drugi izvođači su Mila Čuljak, Toni Flego, Maja Katić, Alen Liverić, Josip Maršić i Iva Nerina Sibila.

Prostor je oblikovala Lara Badurina, koja je i autorica dijaprojekcija, skladatelj je Josip Maršić, pomoćnik redatelja Denis Kirinčić, a kostimografkinja Lara Karlavaris.

Kako je najavljeno uoči predstave, glazbeno i umjetničko djelovanje EKV-a, kao i poetika, ishodište su ovog kazališno – scenskog rada i inicijalna inspiracija za otvaranje različitih aspekata sudbine umjetnika i zajednice na postjugoslavenskom prostoru, 20 godina nakon raspada grupe.

Predstava će se u sklopu Riječkih ljetnih noći izvesti 16. i 17. srpnja.

Autor: HINA 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com