Fri02232018

Zadnje ažuriranje09:12:58 PM GMT

Najnovije:

Razbijeni stereotipi: Žene zapravo žele seks jednako kao i muškarci?

SEKS PREVARA

Nemaju samo u Hrvatskoj razni 'anketari' problema s halucinacijama, bolest je to koja se, nažalost, proširila daleko izvan granica Lijepe naše, ili možda baš iz 'dalekih' zemalja stigla u Hrvatsku, tko će ga znati. Naime, istraživanje koje je nedavno pokrenuo 'Kindara', prikupilo je odgovore od 500 žena, što se ni u kom slučaju ne može smatrati reprezentativnim uzorkom. Žene su preko ankete odgovorile o ženskoj želji za seksom, rezultati su pomalo iznenađujući.

Seks tijekom tjedna

Naime, istraživanje je imalo ambiciju istražiti zajedničke stereotipe kao što su čimbenici koji utječu na želju žena za seksom. Dosad se uglavnom mislilo da su seksom ponajprije opsjednuti muškarci.  Oni koji su radili istraživanje željeli su otkriti koliki je emotivni utjecaj na žene koje se povežu s partnerom. 

Prema tom istraživanju više od pola ispitanih žena reklo je da nemaju seksualne odnose onoliko često koliko ih stvarno žele imati, skoro 75 posto žena, prema tom istraživanju, želi imati seks barem tri puta tjedno, dok 13 posto njih želju za seksom ima čak više od šest puta u jednom tjednu, što je svojevrsni raritet. Može li ga 'namiriti' samo jedan partner?

Hvale se orgazmom

Oko tri četvrtine ispitanica tvrdi da doživljavaju orgazam toliko puta koliko se puta upuštaju u seksualne odnose, dok neke orgazam doživljavaju i više puta tijekom seksualnog odnosa.  S druge strane više od pola ispitanica je reklo da je emotivna povezanost 'ključna“ za dobar seks', dok se 23 posto ne slaže sa njima i misli da je predigra važnija. 

Otprilike su to rezultati koje su oni koji su provodili istraživanje i očekivali, budući da oni razbijaju neke stereotipe, kao što je onaj da muškarci imaju veću potrebu za seksom od žena. Naime, žene uživaju u opuštenom seksu baš poput muškaraca, pokazalo je jedno istraživanje prije četiri godine, a ova najnovija studija to samo potvrdila.

Stres

Za kraj recimo kako stres itekako utječe na žene te one u stresnom razdoblju rijetko pomišljaju na seks, na ženski libido, u postotcima, utječe i to redom: 28 posto da se emotivno povežu s partnerom,  raspoloženje 20 posto, samokritičnost kad je izgled u pitanju 20 posto.... Ni Milanović na izborima više ne može dobiti, a on često leti helikopterom na izlete.

Foto: Ilustracija

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com