Fri02232018

Zadnje ažuriranje09:12:58 PM GMT

Najnovije:

O dijeljenju sadržaja vašeg profila na Facebooku odlučujete jedino vi

facebook-09012013-625screenshot

Facebookom posljednjih tjedana kruže  stautsi u kojima se korisnici popularne društvene upozoravaju na nova pravila privatnosti vezana uz korištenje vaših privatnih fotografija i statusa u marketinške svrhe te naplaćivanje upotrebe vlastitog profila.

"Sukladno Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima, te Zakonu o zaštiti osobnih podataka, kao i Zakonu o tajnosti podataka, izjavljujem da pridržavam sva prava na moje privatne podatke, slike, crteže, fotografije, video, tekstove, itd., objavljene na mojem profilu. Za komercijalnu upotrebu navedenog, morate imati FB dozvolu u pisanom obliku u bilo kojem trenutku.
Istovremeno, obavještavam Facebook, da je strogo zabranjeno objaviti, kopirati, distribuirati, širiti ili na bilo koji drugi način postupati na temelju ovog profila i/ili sadržaja. Navedene mjere odnose se i na zaposlene, studente, agente i/ili zaposlene pod vodstvom Facebooka. Povjerljivi podaci uključeni su u sadržaju profila. Povreda moje privatnosti kažnjiva je po zakonu.
Svi članovi FB-a pozvani su da objave izjavu ove vrste, a mogu kopirati i objaviti i ovaj tekst, jer tko ne objavi ovu izjavu barem jednom, dopušta komercijalno korištenje predmeta, kao što su fotografije, podaci i sadržaji sa svog profila.", stoji u statusima.

Ovakve su poruke i statusi nepotrebni s obzirom da  Facebook nema prava na objave korisnika pa se tako oglasila i sama kompanija: "Vi imate prava na sav sadržaj koji postavljate i koji dijelite putem Facebooka. Tko god ga koristi, kontrolira sadržaj svojih objava. Korisnici odlučuju kako će se one dijeliti. To je naša politika i uvijek će biti, poručuju iz tvrtke".

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com