Fri02232018

Zadnje ažuriranje09:12:58 PM GMT

Najnovije:

Neutemeljena ambicija: Film Dalibora Matanića. Redatelja poznatog po jednom nacističkom spotu, neće dobiti Oscara...

matanicduskomarusicpixse

I sad neka netko kaže da Amerikanci ne znaju što je film? Nisu Amerikanci Hrvati iz HNS-ovog tehničkog Ministarstva kulture koje svojim portalima, medijima i filmovima donira tuđe novce, hrvatske sirotinje, naravno, unatoč režimskim donacijama takvi režimski projekti u pravoj konkurenciji osuđeni su na propast, no, zato nas ne koštaju malo.

Naime, film Zvizdan redatelja kojeg pamtimo po nacističkom spotu 'Očistimo Zagreb', Dalibora Matanića ,nije ušao u suženi izbor kandidata za najbolji film na stranom jeziku za 88. dodjelu Oscara, objavila je Američka akademija filmskih znanosti i umjetnosti. Filmovi iz devet zemalja od 80 prijavljenih ušli su u uži izbor, objavila je Akademija. Među njima će se izabrati pet koji će biti nominirani za Oscara. Ta će odluka biti objavljena u siječnju iduće godine.

Kako smo rekli Matanićeva glupost nije ušla u uži izbor, no zato su u uži izbor ušli filmovi Saulov sin (redatelj Laszlo Nemes, Mađarska), Najnoviji zavjet (Jaco Van Dormael, Belgija), Zagrljaj zmije (Ciro Guerra, Kolumbija), Rat (Tobias Lindholm, Danska), Mačevalac (Klaus Haro, Finska), Mustang (Deniz Gamze Erguven, Francuska), Viva (Paddy Breathnach, Irska), Labirint laži (Giulio Ricciarelli, Njemačka) i Vuk (Nadži Abu Nouar, Jordan).

Foto: Pixsell

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com