Fri02232018

Zadnje ažuriranje09:12:58 PM GMT

Najnovije:

Strah od terorizma širi se Europom: U Istanbulu eksplozija, ima mrtvih i ranjenih

istanbuleksplozija

Jesu li teroristi ponovno u akciji s obzirom na eksploziju u Turskoj, odnosno Istanbulu, još uvijek su svježe rane iz Pariza? Prema prvim informacijama najmanje deset  osoba je ubijeno, a 15 ranjeno u snažnoj eksploziji koja je potresla središnji istanbulski trg Sultanahmet u utorak - navodi se na mrežnoj stranici ureda guvernera Istanbula. Zasad se tek nagađa o tome što se stvarno dogodilo, navodno je riječ o napadu bombaša samoubojice. Iako je to vjerojatno točna informacija nije i službeno potvrđena. 

Policija je blokirala pristup području na kojem je došlo do eksplozije.  Brojna ambulantna vozila i velik broj pripadnika policije hitno su stigli na Trg Sultanahmet, prenijeli su turski mediji.  Agencija Reuters ima izjave očevidca koji tvrdi da su dijelovi tijela razbacani po trgu, a policijski dužnosnik potvrdio je tu izjavu, no, Reuters je poznat kao agencija koja senzacionalistički pristupa ovakvim vijestima.

Zasad nema službenih izjava o uzroku eksplozije na povijesnom trgu, jednoj od vodećih turistčkih atrakcija u Istanbulu, u četvrti blizu  Aje Sofije (bazilike sv. Sofije) i Plave džamije. Strah od terorizma ponovno se širi Europom, koja je očito nesposobna obraniti se od ove pošasti 21. stoljeća, dobrim dijelom europski političari sami su odgovorni zbog terorističkog zla koji se širi Starim kontinentom.

- Osuđujem teroristički napad u Istanbulu za koji se procjenjuje da ga je izveo bombaš samoubojica sirijskog podrijetla. Nažalost 10 je osoba ubijeno uključujući strance i turske državljane. Ima i 15 ranjenih", rekao je Erdogan u govoru stranim veleposlanicima koji je uživo prenosila televizija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com