Sat03242018

Zadnje ažuriranje08:46:45 PM GMT

Najnovije:

Izbori u Srbiji: pobjeda SNS-a Vučića, Šešeljevi radikali ulaze u parlament

VUCICCREUTERS

U Srbiji su održani izvanredni parlamentarni izbori, drugi u protekle dvije godine. Birališta su zatvorena u 20 sati, a do 19 sati glasovalo je više od polovice birača - 52,9 posto, s time da bi konačni odaziv mogao biti oko 57 posto.

Lista SNS aktualnog premijera Aleksandra Vučića dobila je preko polovice glasova, socijalisti Ivice Dačića dobili su oko 15 posto, a iznad izbornog praga su i radikali Vojislava Šešelja (SRS), pokazali su neslužbeni rezultati izbora u Srbiji koje je objavio Centar za slobodne izbore i demokraciju (CESiD).

Na temelju oko 20 posto prebrojanih glasova, Srpska napredna stranka dobila je 52 posto, socijalisti 10,9 posto, te SRS 7,3 posto.

Iznad izbornog praga su, prema preliminarnih podacima, i koalicija uz Demokratsku stranku Bojana Pajtića, trojna koalicija Borisa Tadića, Nenada Čanka i Čedomira Jovanovića SDS-LDP-LSV, te lista bivšeg Vučićevog ministra gospodarstva Saše Radulovića.

Srpska napredna stranka objavila je na Twitteru kako preliminarni rezultati potvrđuju da njihova lista uvjerljivo pobjeđuje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com