Fri02232018

Zadnje ažuriranje09:12:58 PM GMT

Najnovije:

Facebook postaje vlasnik slobodnog vremena većine korisnika

facebook afp jedan

Vrijeme provedeno na Facebooku tek je nešto manje od vremena utrošenog na prehranu. Osim toga, dugo vrijeme provedeno na Facebooku omogućava društvenoj mreži da svoje korisnike jako dobro upozna, a kada je riječ o društvenim mrežama, Facebook vas najbolje poznaje.

Naime, kako prenosi New York Times, Facebook je prilikom prošlotjedne objave svojih financijskih rezultata i rasta korisničke baze otkrio da prosječni korisnik na dan na Facebooku, Instagramu i Messengeru provede 50 minuta.

Gledajući prosječno vrijeme provedeno u uživanju u drugim aktivnostima u slobodnom vremenu prema Američkog biroa za statističku obradu radu to je više od svih drugih aktivnosti izuzev gledanja televizije i filmova.

Američki biro za statističku obradu rada dalje navodi da ljudi na dan provedu prosječno 19 minuta čitajući, 17 minuta vježbajući ili baveći se sportom, četiri minute družeći se s drugim ljudima. Facebook je ispred njih i to znatno.

Vrijeme provedeno na Facebooku tek je nešto manje od vremena utrošenog na prehranu koje iznosi 67 minuta na dan.

Facebookovih 50 minuta dozvoljava društvenoj mreži da dobro zarađuje na impresijama i oglasima (zabilježili su rast od 52 posto u odnosu na prošli kvartal uprihodivši 5,4 milijardi dolara). No, ono što je još važnije, dugo vrijeme provedeno na Facebooku omogućava društvenoj mreži da svoje korisnike jako dobro upozna, a kada je riječ o društvenim mrežama, Facebook vas najbolje poznaje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com