Sat03242018

Zadnje ažuriranje08:46:45 PM GMT

Najnovije:

Počinje suđenje Leljaku: Komisija za nadzor sigurnosnih i obavještajnih službi parlamenta na njegovoj strani

leljakscscsc

U ponedjeljak, 16. 5. u 9.00, počinje na okružnom sudu u Ljubljani suđenje u predmetu 'Udbine olovke'. Komisija za nadzor sigurnosnih i obavještajnih službi parlamenta Republike Slovenije stala je na stranu Romana Leljaka - da kaznena prijava protiv Romana Leljaka zbog olovke u parlamentu nije istinita i ne odgovara toku događaja. Traže  istragu odgovornih,  prekid  krivičnog gonjenja Leljaka.

Prisjetimo se, Romanu Leljaku prijeti zatvorska kazna od pet godina, i to samo zbog toga što je u slovenskom parlamentu pokazao “olovku” i ukazao na moguće posljedice javne dostupnosti te specijalne i po život opasne naprave koju je Udba koristila za takozvanu tihu likvidaciju političkih protivnika jugoslavenskog komunističkog režima, slovensko pravosuđe ovih dana podiže novu optužnicu kojom ovom neustrašivom slovenskom istraživaču prijeti s još tri godine zatvora – ukupno osam.

Specijalno slovensko državno tužiteljstvo provodi istragu protiv Leljaka zbog sumnje da je na sjednici slovenskog parlamentarnog povjerenstva za ljudska prava, održanoj 14. ožujka 2015. godine u Ljubljani, počinio kazneno djelo tako što je govorio o uništavanju i krađi državne arhivske građe od strane Udbe početkom 1990. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com