Fri02232018

Zadnje ažuriranje09:12:58 PM GMT

Najnovije:

Što su znanstvenici otkrili? Koliko razina testosterona utječe na seks?

seks ujutro

Kad je seksualni život u pitanju, a odnosi se na mlade ljude, uvijek je zanimljivo, uglavnom se puno novaca troši kako bi se otkrilo ono što već, prije ili poslije. čovjek sam shvati. Osnovno je pitanje da li i na vrijeme? Ponekad čovjek ne shvaća što bi trebao shvatiti?

Prvo dijete i seks

Naime, četiri stotine mladih Filipinaca pristalo je sudjelovati u istraživanju koje je pokazalo da se seksualni život roditelja, a posebno mladih očeva, dosta smanjio nakon što su dobili prvo dijete. Ranije su znanstvenici objavili da se razina testosterona smanji nakon što muškarci osnuju svoju obitelj, tim su rezultatima pridruženi rezultati koji potvrđuju da se seks prorjeđuje proporcionalno s padom razine testosterona.

Znanstvenici su uspjeli dokazati da muškarci nemaju manje testosterona tek nakon rođenja prvog dijeteta, nego čim se ožene. Očito se muškarci nakon toga smiruju, barem u braku.  Rođenje djeteta pokazuje samo dodatni pad, zaključio je poznati antropolog sa Sveučilišta Notre Dame u Indiani.

Fokus na obitelj

Znanstvenici kažu da niža razina testosterona muškarcima pomaže da se usredotoče na obitelj, a ne na traženje novih partnerica, što je, naravno, dobra vijest za žene, barem za one koje su u braku - vjerne. Kao u nekim životinjskim sredinama, barem tako tvrde znanstvenici, završeno je razdoblje osvajanja, sukobljavanja s konkurencijom, osvajanja 'ženki', drugih teritorija i u konačnici želje za dominacijom, sve je to sada podređeno obitelji i novom, mirnijem, produktivnijem razdoblju života.  Razina testosterona ima utjecaja na odluku muškaraca da se posvete obitelji, ali ne i na vrijeme koje će posvetiti djetetu.  Kod očeva koji ne znaju da imaju djecu promjena nije zabilježena.

Psiholozi

Neki su očekivali da testosteron neće biti povezan sa seksualnim ponašanje muškarca, istraživanja, koja su navodno iznenadila znanstvenike, pokazala su drugačije.  Kako su dobijali djecu muškarcima je razina testosterona padala, što je imalo utjecaja na njihov seksualni život.  Smanjila se redovitost seksualnih odnosa.

Znanstvenici tvrde da prostora za nastavak istraživanja ima jer je pravih objašnjenja malo, moguće je da muškarci sa smanjenom razinom testosterona ženama nisu dovoljno privlačni. No, to su zasad tek nagađanja. Za takvu potvrdu potrebno je uključiti u rad i psihologe.

Foto: Ilustracija

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com