Mon01222018

Zadnje ažuriranje10:02:31 PM GMT

Najnovije:

Destabilizacija Vatrenih nije uspjela: Sjajni uvjeti u prekrasnom Rovinju

vatrenirovinjinstagram

Hrvatska nogometna reprezentacija sve je bliže konačnom odredištu ove sezone, pred Vatrenima je završna runda priprema, a onda i trening utakmica sa slabašnim San Marinom, prije odlaska u Francusku. Mnogi će reći kako je zapravo ovo ljeto posljednje veliko ljeto jedne velike, no, ne i 'realizirane' generacije, generacije klupskih europskih i svjetskih prvaka, ali i generacije koja s reprezentacijom zasad nije napravila zapravo ništa.

Nakon što je od nekih osporavani izbornik Vatrenih, Ante Čačić, objavio popis onih igrača koji će na Euro u medijima su se pojavile spekulacije o nezadovljstvu među Vatrenima, javio se čak i mendžer Alena Halilovića, dragulja hrvatskog nogometa pred kojim je minimalno desetogodišnja karijera u vatrenom dresu.   Mešetar Zoran Stojadinović je u činjenici da Halilović nije među onima koji idu na Euro vidio urotu, a Hrvatsku usporedio s nogometnim banana državama Crnom Gorom te Srbijom.  Halilović je navodno ljut, zasad šuti, iako bi izjavu svog mešetara trebao osuditi. 

Srećom, čini se da će prevladati razum te se polako sve smiruje.  Uostalom, Ante Čačić, kao izbornik i kao najodgovornija osoba u stožeru reprezentacije snosi najveću odgovornost, dakle, njegova je zadnja, posljedice vlastitih odluka snositi će on kao izbornik, ali i hrvatski nogomet općenito. Drugim riječima, kada je privremeno otpisao Halilovića Čačić je izložio 'vlastitu glavu na panj.' Novinari su tako nešto jedva dočekali, hrvatski medijski talibani već traže način da razbiju jedinstvo koje vlada u kampu Vatrenih, a koje potvrđuje i vatreni maratonac,  'Talijan' Marcelo Brozović.

- Normalno da im nije lako, ali život ide dalje. Samo neka rade i nadam se da će već na sljedećem okupljanju biti s nama. Mi nastavljamo s treninzima i mislim da će sve ispasti dobro - komentirao je Brozović činjenicu da se Čačić ipak morao zahvaliti nekim reprezentativcima, jednostavno, broj putnika na Euro je ograničen. Idu 23 odabrana.

Podsjetimo, kako smo već pisali, Vatrene su napustili Duje Ćaleta-Car, Domagoj Antolić i Alen Halilović, Hrvatska na Euru kreće utakmicom protiv Turske 12. lipnja. Pobjeda se već sada nameće kao imperativ?

- Nastavljamo s treninzima i mislim da će sve to ispasti dobro. Vrijeme nam je odlično, teren dobar, a ritam je nešto lakši. Zadovoljni smo, a u slobodno vrijeme igramo društvene igre, biljar, stolni tenis i slično - opisao je situaciju u vatrenom kampu, u Rovinju, nogometaš Intera, Marcelo Brozović, koji se nedavno spominjao čak i u kontekstu europskog prvaka, Real Madrida, kao igrač koji bi mogao biti pojačanje najboljeg klupa Europe.  Međutim, tek nakon Eura biti će govora o transferima, ljeto je dugo, i još nije počelo. 

Inače, Brozović nerijetko dobiva velike komplimente zbog svojih trkačkih kapaciteta i dobre sezone u talijanskom Interu. Imali smo već jednom takvog maratonca, Krunu Jurčića, samo što je 'Broz' tehnički puno jači nego što je Ćirin 'Jura' ikada bio.

- Dodatno treniram sa svojim trenerom i zadovoljan sam svojim napretkom. Što se trčanja tiče, može me pratiti nekolicina igrača poput Mandžukića ili Perišića, ali nekako na kraju uvijek ja najviše pretrčim - potvrđuje Brozović svoju dominaciju na pripremama.  Brozović će biti jedan od važnijih aduta Vatrenih na putu prema europskom tronu, baš je u Francuskoj davne 1998. godine Ćirina generacija Vatrenih napravila najveći rezultat u povijesti hrvatskoga nogometa. Predvođeni Bobanom i Šukerom Vatreni su osvojili brončanu medalju zauzevši treće mjesto. Ovog puta zadovoljili bi se u 'skromnim' četvrtim mjestom.

Kako bi barem približno ponovili rezultat kakav je slavna prethodnica ostvarila prije 18 godina važno je kvalitetno odraditi pripreme, za pripeme važni su uvjeti. Vatreni u prekrasnom istarskom gradiću imaju sjajne uvjete za pripreme, idealne u svakom pogledu.   Čak se i medijski talibani teško probijaju do rovinjskih plaža, hotela Eden i Villas Rubina, bili su zadnjih sati zauzeti rušenjem demokratski i legitimno izabrane vlasti.  Medijski šarlatani Hrvatsku su uspjeli destabilizirati, s Vatrenima će im to ići malo teže, već su popušili bojkot.

Foto: Instagram

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com