Mon01222018

Zadnje ažuriranje10:02:31 PM GMT

Najnovije:

Za kapetana Srnu ova generacija Vatrenih bolja i od Ćirini sinova iz 98.?

srnacropixtrening

Za šest dana Vatreni će istrčati na travnjak protiv Turske u svom prvom nastupu na Europskom prvenstvu, na kojem, ako je vjerovati kapetanu hrvatske nogometne reprezentacije, Dariji Srni, treba očekivati velike stvari.  Naime, kapetan Dario Srna uoči svog posljednjeg velikog natjecanja s Hrvatskom vrlo je optimističan te kvalitetu aktualne generacije Vatrenih uspoređue s generacijom iz 1998., dakle, generacijom koja je Hrvatskoj priuštila veliko nogometno slavlje i najveći uspjeh u povijesti hrvatskog nogometa, treće mjesto na svijetu i brončanu medalju.

- Ova generacija je jedan od boljih. Jednom sam rekao da je na papiru bolja i od Vatrenih. Ne treba stvarati pretjeranu euforiju, imamo dobru ekipu. Prva utakmica je bitna, ali nije ključna. Vjerujem više nego ikad u ovu generaciju - rekao je Darijo Srna za HNTV. Naravno, radi se o hrabroj izjavi koja, unatoč svemu, ne stoji.

- Još nisam svjestan da odlazim iz reprezentacije, koncentriran se na ovo što me čeka Europskom prvenstvu. Svaki igrač mora proći taj put, svaki put ima svoj kraj. Lijepo je bilo nastupati u hrvatskom dresu, to je velika čast. To je prirodan put koji moramo podnijeti što lakše. Bit ću najveći hrvatski navijač u budućnost - zaključio je kapetan šest dana prije utakmice koja će usmjeriti tijek Europskog prvenstva za Vatrene. Pobjeda nad Turcima je ključ, ona, gotovo sigurno, znači prolazak skupine, što je minimalni cilj ove generacije Vatrenih. I po tom se cilju može naslutiti zašto su današnji Vatreni ipak slabiji, brz obzira na imena, za koplje od generacije koju je vodio legendarni Miroslav Ćiro Blsžević. Za Ćiru su njegovi igrači u pravilu bili 'najbolji na svijetu.'

Foto: Cropix

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com