Mon01222018

Zadnje ažuriranje10:02:31 PM GMT

Najnovije:

Iracionalna tema: Vatreni i seks na Euru?

vatrenieurobusgorsiccropix

Mnogima je nevjerojatno na koji način se u taboru Vatrenih raspravlja, a na čemu inzistiraju mediji, uoči početka Europskog nogometnog prvenstva. Naime, govori se o seksu uoči i za vrijeme Eura te se razvlači rasprava koja ide u pravcu iracionalnih argumenata jedne i druge strane.  Pomaže li seks igračima da se, 'rasterećeni', lakše koncentriraju na protivnike, a onda i da efikasnije preskoče prepreke na putu do kakvog - takvog uspjeha?  Pod kakvim - takvim uspjehom misli se na prolazak skupine.

Nogometaši, bez da ikoga podcjenjujemo, Slovačke mogu u bordelu provesti 24 sata na dan, i da im sve bude besplatno, europski prvaci neće biti. Ukratko, 'doping' poput seksa ne može vam pomoći ukoliko ste imali nesreću da vas s druge strane 'nagazi' kvalitetniji protivnik. Temu seksa na Euru pokrenuli su mahom opskurni mediji, kako bi ih predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko, nazvao - žuta štampa.

Hrvatskim reprezentativcima službeno je seks zabranjen dok za njih traje Europsko nogometno prvenstvo, neslužbeno možemo postaviti pitanje kakva kazna slijedi ukoliko prekrše to sveto pravilo? Kastracija? Ima li izbornik Čačić kirurga u timu koji 'brije' naživo? - Supruge i djevojke nisu bile tema. Vjerojatno nema seksa prije utakmica - ­ rekao je hrvatski izbornik Ante Čačić. Igrači gube energiju ovakvim raspravama koje su potpuno bespotrebne u kontekstu činjenice kako se dobrim dijelom radi o ozbiljnim ljudima od kojih su mnogi i oženjeni. Darijo Srna odavno se izgubio u četvrtom desetljeću života ako on ne može kontrolirati svoje nagone i iste podrediti reprezentaciji nikakve zabrane neće pomoći.

Srećom, izbornik je dobro raspoložen te poručuje kako za njega seksa tijekom Eura sigurno neće biti. No, nikad se ne zna.  Možda je kao osobnog kondicijskog trenera na Euro trebao povesti Josipa Dikana Radeljaka? Seks je Vatrenima navodno bio zabranjen i u Brazilu prije dvije godine nije pomoglo, isto bi se Vatreni proveli da su umjesto u kampu bili smješteni u bordelu s neograničenom poslugom i automatskom dostavom. Nema pravila.

Vratimo se nogometu, mnogi Vatrene vide kao favorite Eura, ako ništa drugo a ono barem favorite iz sjene, primjerice Srećko Katanec, slovenska nogometna legenda i bivši igrač Dinama, ali i, naravno, menadžer kultnog engleskog Arsenala, Arsene Wenger.  S obzirom na indivudualnu kvalitetu Vatrenih Hrvatska spada u krug reprezentacija čiji se navijači imaju čemu nadati na Euru, no, to neće biti dovoljno ukoliko će ih sreća iznevjeriti, kao što se to dogodilo u Brazilu prije dvije godine kada je Meksiko u sudaru s Brazilom izvukao bod i otežao put Vatrenih prema osmini finala. Na kraju Vatreni nisu izdržali pritisak i Meksiko je bio bolji.

- Hrvatska ima kvalitetnije igrača, to će presuditi. Nijednog igrača iz Turske ne bih doveo u Hrvatsku da bi mi podignuo momčad, da mi digne kvalitetu - najavljuje Čačić već sada 12. lipanj i utakmicu protiv Turske. Osvrnuo se Čačić i na pohvale koje dolaze od Wengera te Kataneca: " Ma, to sam ja govorio prije sedam mjeseci onda su me gledali s podsmjehom. Baš mi je drago da sada dolazite na ono što sam govorio, koliko je Hrvatska jaka".

Ovog puta možda se ipak treba složiti s Davorom Šukerom koji u maniri Ingrid Antičević Marinović poručuje savršeno baratajući engleskim jezikom: ''Idemo step by step...''

Foto: R. Gorsic/Cropix

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com