Mon01222018

Zadnje ažuriranje10:02:31 PM GMT

Najnovije:

KOMENTAR: MAKE AMERICA GREAT AGAIN AND... WE MAKE CROATIA ALSO GREAT AGAIN

trump

Politički potres u Americi: Donald Trump postao je, za mnoge, neočekivno 45. Predsjednik u povijesti Sjedinjenih Američkih Dražva (U.S.A.)

Čitateljstvo Tinolovke News je bilo u objavljenom članku od dana 8. lipnja 2016. pod naslovom „Make America Great Again: Donald Trump postati će novi US američki predsjednik“ upoznato s time, da će Donald John Trump postati novoizabrani predsjednik američkog naroda, čime je njegov autor i moja malenkost profesor Goran Jurišić postao vodeći hrvatski kolumnist, povjesničar i geo-politički analitičar. Što sam ja, genijalac? Možda, no, to nije bitno, jer prije svega sam vjernik u Boga. Ljubav donosi i znanje ako nismo znali, a znanje temeljeno na ljubavi donosi pak ispravno prosuđivanje i moć razlikovanja istine od laži. Znamo, ne samo jer vjerujemo, da ljubav dolazi od Boga, „...jer BOG jest LJUBAV“ (1. Ivan 4,8). „Vjera jest život duše.“ (Sv. Toma Akvinski)


Novoizabrani potpredsjednik U.S.A. postao je dosadašnji 'Gouvernor' savezne države Indiane, MIKE PENCE. Gospodin Mike Penc je vjernik u Boga koji je nakon izborne noći naglasio, da „je Americi potreban Isus Krist više nego ikada do sada“, ('ETF news', 09. 11. 2016.), dok je, inače, za vrijeme predizborne kampanje u ljeto i jesen 2016. naglašeno na Trumpovim skupovima od strane trumpista nekoliko puta, da je jedini Bog mesija Isus Krist.


Kako je bilo moguće da je 'outsider' Donald Trump, jedan podosta brutalni 'businessman' koji niti jedan dan u svom životu nije proveo u politici, do nogu potukao najmoćnije medijske korporacije i dvije najmoćnije političke obitelji u Sjedinjenim Američkim Državama, ujedno i dva zavjerenička kriminalna klana, Bush i Clinton? To je moguće jer Duh Sveti puše tamo gdje On hoće, a ne gdje bi Vesna Pusić htjela da puše, koja je nezadovoljna s Trumpovim izborom, i ne poštuje volju Američkog naroda koji ga je sebi birao kao obnovitelja njihove zemlje koju vole, „iznad koje je Bog“, kako su trumpisti naglašavali na svojim predizbornim skupovima. U još jednu od niza notornih laži euro-političarke Pusić spada njena tvrdnja, da se je  s Trumpovim pokretom navodno probudio chauvinizam. Pogledajmo kako ta navodna nacionalistička mržnja protiv drugih naroda izgleda. U svom pobjedničkom govoru u gradu New Yorku u izbornoj noći po Američkom vremenu, a ujutro po Srednjoeuropskom vremenu, je novoizabrani predsjednik Trump rekao, između ostalog:


„Želim reći svijetu, iako ću Ameriku u svojoj politici staviti na prvo mjesto, da sam spreman surađivati sa svim narodima i zemljama svijeta. Vrijeme neprijateljstava je prošlost." (DJT, 09. 11. 2016.)


Zanimljiva je reakcija predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar Kitarović, na Trumpovu pobjedu, s obzirom, da je ona prijateljica i saveznica Hillary Clinton, Trumpove protukandidatkinje koju je bolno porazio. Ona je bila prva destinacija koju je tada novoizabrana predsjednica odabrala za posjet u gradu New Yorku. Poznato jest, da bivša Državna tajnica u State Deaprtment Hillary Clinton vatreno podržava bizarnu privatnu organizaciju ciničnog imena 'Planned Parenthood' (planirano roditeljstvo) koja promiče pravo 'žena na izbor', ali ne i pravo nerođenog djeteta na izbor, u svezi kojeg je Clintonica izjavila, da „nema ustavna prava“, to jest pravo da bude rođeno na ovome svijetu, čime se izravno suprotstavlja Bogu Tvorcu Sveprisutnom, kao i Američkom ustavu, tako da ne čudi kako njena životna sudbina ide silaznom putanjom. Donald Trump je čak u TV-duellu s njom izjavio, da je  grozno što se zalaže za pravo žena na abortus čak i u 9. mjesecu trudnoće. Obično se kaže: „S kim si, takav si.“ I Donald Trump je bio takav dok je bio dio 'establishmenta' (političkog i financijskog ustroja Sjedinjenih Američkih Država). Predsjednik JFK je rekao: "Ask not what your country can do for you. Ask what you can do for your country.“ Donald Trump se zapitao, što on može učiniti za Ameriku, i odlučio je, da zemlja koja mu je toliko puno toga dala u njegovom životu, kako je rekao, a koja propada zbog korumpiranog političkog i financijskog 'establishmenta', da joj vrati milo za drago.
Uglavnom, Predsjednica RH izjavila je jedan dan nakon Trumpove izborne pobjede od 11/8 u srijedu 9. studenog 2016. na obljetnicu pada Berlinskog zida, (koju, usput rečeno, nije spomenula), "uvjerenost" u dobru suradnju s novoizabranim US američkim predsjednikom Donaldom Trumpom i njegovom administracijom u okviru NATO-pakta i na području Jugoistične Europe. "Vjerujem da ćemo nastaviti raditi zajedno kako bismo se zajedno suočili s ugrozom sigurnosti, i riješili neka od otvorenih pitanja koja godnama opterećuju odnose država jugoistoka Europe." Nažalost, predsjednica Kolinda ništa nisi shvatila. Jedina realna ugroza sigurnosti nama prijeti od nje i korumpirane vlasti eks-komunističkog-udbaškog ustroja Republike Hrvatske, a ne od Rusije! 'DRAIN THE SWAMP' vrijedi i za nju, ako nije znala, i za njen HDZ i njegove koalicijske partnere i suradnike u rušenju nacionalne sigurnosti i nacionalnoj pjačci. Isušit ćemo močvaru korupcije i u Zagrebu, a ne samo Washingotnu!


Svijet može biti sretan s izborom Donalda Trumpa za 45. US američkoga predsjednika, jer će se vjerojatno smanjiti tenzije između Ruske Federacije i Sjedinjenih Američkih Država zbog Sirijske i Ukrajinske krize koju je prouzročio korumpirani establishment u Washingtonu rušenjem sirijskoga predsjednika Assada 2011. godine, i s ratom u Siriji, kao i  organiziranjem državnog udara u Ukrajini u veljači 2014. godine, koji je zakrabuljen u 'narodnu revoluciju'. O kakvoj se lažnoj narodnoj revoluciji radi govori činjenica, da je čak za korupciju osumnjičeni savjetnik novoizabranog ukrajinskog predsjednika Porošenka, i upravitelj pokrajine Odesse na Crnom moru, a bivši predsjednik Gruzije, Saakashwilli, podnio ostavku zbog, kako je naglasio, pokvarene i korumpirane vlasti u Kijevu. Nekadašnji pak državni tajnik u ministarstvu obrane Savezne Republike Njemačke, i potpredsjednik Konferencije o europskoj sigurnosti i suradnji, g. Willy Wimmer iz Kršćansko-demokratske stranke Njemačke, izjavo je povodom Trumpove pobjede, da je svijet s njim izbjegao novi svjetski rat koji bi njegova kontrahentica Hillary Clinton bila raspalila u Siriji protiv Rusije, jer je u svom predizbornom programu zastupala proglašenje zone zabrane leta u Siriji za sirijske i ruske ratne zrakoplove, što bi Sjedinjene Američke Države odvele izravno u vojni sukob protiv Putinove Rusije koja se čvrsto sa svojim oružanim snagama pozicionirala u Siriji na Asadovoj strani, i od ruske vojne intervencije u rujnu 2015. godine spasila Siriju da ne padne pod vlast radikalno-islamističke i ekstremističke džihadističke sunitske organizacije tzv. Islamska država u Iraku i Siriji (ISIL/ISIS) koja kolje assirijske kršćane, i muslimanske šijite, a koju, kako dokumenti koje je zviždačka organizacija WikiLeaks objavila, (vitez Julian Assange), financiraju Kraljevina Saudijska Arabija i emirat Katar, a isti financijski izvori donirali su i Zakladi Clinton novac u obliku političkog mita ili bakšiša, što je politički skandal prve klase, a Donald Trump je bio naglasio, da su njene afere premašile skandal i afere Watergate zbog koje je predsjednikNixon bio doživio u Američkom Kongresu 'impeachment', odnosno smjenu s položaja predsjednika Sjedinjenih Američkih Država. Da je kojim slučajem bila postala Američkom predsjednicom, US Congress bi je svejedno smijenio, jer Republikanci imaju većinu u Senatu i Zastupničkom domu, što će predsjedniku Trumpu olakšati vladavinu i ispunjenje predizbornih obećanja poput izgradnje Američkg zida na granici s Republikom Mexico protiv ulaska ilegalnih migranata kojih u U.S.A. ima preko 11 milijuna, i to zahvaljujući migranstkoj politici Obamine administracije. Trump je nagasio da će USA i dalje ostati zemlja otvorena za useljavanje stranca, ali zakonitim putem. Trump je legalist, i patriot.


Što se tiče svjetskoga mira, čovječanstvo je s izborom Donalda Trumpa dobilo određeni vremenski predah, što ne znači da u skorijoj budućnosti neće izbiti 3. svjetski rat na tlu Europe, jer snage koje ga izazivaju, a to je zloćudna svjetska financijska elita, nisu poražene s Trumpovom pobjedom iako im je time utjecaj u Sjedinjenim Američkim Državama znatno opao, ali one i dalje punom parom djeluju preko britanske vlade, i utjecajem na Europsku uniju odnosno Europsku komisiju i Bruxelles kao i NATO. Osim toga svjetski mir neće ovisiti samo od Donalda Trumpa i United States, nego i od Putinove Rusije.


Svi se nakon uzbuđenja povodom izbora 45. US američkoga predsjednika pitaju: Tko je Donald Trump, i za što stoji? U završnici predizborne kampanje u U.S.A. odvijala se prava poitička drama iza kulisa politike, naime, dana 1. studenog 2016. je korumpirani klan Clinton-Obama izvršio državni udar, ali su američki patrioti izvršili dana 5. studenog uspješan protu-udar na državni udar. Patriotski službenici američkih tajnih služba 'hakirali' su e-mail-poštu Hillary Clinton i njenih suradnika, i brizantne dokumente dostavili i povjerili zviždačkoj organizaciji WikiLeaks na objavu, da svijet vidi kriminalnu energiju Hillary Clinton i korumpirane elite. Time je ujedno otpala optužba Hillary Clinton u kampanji, da se Putinova Rusija miješa u US američku predizbornu kampanju. Naravno da su u pozadini Trumpovog pokreta djelovale američke tajne službe i oružane snage Sjedinjenih Američkih Država. To je omogućilo da u kritičnoj fazi kampanje F.B.I. obnovi krim-istragu protiv Hillary Cinton. Do sada je protu-udar izveden bez prolijevanja krvi, osim što je pučistički klan Obam-Clinton likvidirao dvojicu tajnih agenata, i suprugu jednog od obavještajaca koji je bio jako zaslužan što je WikiLeaks bio opskrbljen s kompromitirajućim materijalom koji Hillary Clinton jako opterećuje za raznorazne zločine, uključučujući političku korupciju, i izdaju nacionalne sigurnosti, ali i za zločin pedofilije. Glasnogovornik tajnih služba United States je izjavio, da će likvidirani obajveštajci naknadno biti proglašeni narodnim junacima u zaštiti Američkog ustava i naroda. Zato su Trumpove pristaše zahtijevali i zahtijevaju uhićenje Hillary Clinton. Objavljen je i filmski i fotografski materijal umiješanosti šefa predizbornog stožera Hillary Clinton, Johna Podeste, u lanac okultizma, pedofilije i prostitucije, kao što su  objavljeni i dokazi o političkoj korupciji u Zakladi Clinton. Nakon što je pred sam kraj kampanje oportunistički direktor savezne krim-policije F.B.I. zaustavio krim-istragu, njegov zamjenik je javno izjavio, da Hillary Cinton svejedno nije nevina, a šef odbora Kongresa za Domovinsku sigurnost je izjavo, da je Hillary Clinton „izdajnik“. Donald Trump je najmanje dva puta u predizbornoj kampanji naglasio, da je Hillary Clinton zbog svojih zločina zaslužila električni stolac.


Donald Trump stoji, kako je sam govorio Amerikancima u predizbornoj kampanji, na čelu pokreta, a ne samo na čelu Republikanske stranke Sjedinjenih Američkih Država, čije ga vodstvo nije javno podržalo, što je presedan. Bivši republikanski predsjednik George Bush stariji dao je čak javnu izjavu, da neće glasovati niti za Trumpa niti za Clintonicu. Radi se o pokretu 'Tea Party' kojeg je utemeljio i vodio kongresnik i dugogodišnji predsjednik Zastupničkog doma saveznog sabora Sjedinjenih Američkih Država (U. S. Congress) na Capitolu u Washingtonu, Newt Gingrich. (Pokret 'Tea Party' bio je u vrijeme britanskog imperijalizma narodno-osobodilački pokret Amerikanaca protiv engleskoga kraja Georgea i kolonijane vlasti u 13 britanskih sjevernoameričkih kolonija koje su 1776. u revouciji progasile United States of America i donijele Ustav pod naslovom 'We the People'.) Pokret na čelu s Donaldom Trumpom vodi izravno crtom do generala Američke revoucionarne vojske i prvog US američkoga predsjednika Georgea Washingtona, to jest radi se o pokretu kojeg su utemeljili anglo-američki slobodni zidari i osnivači Sjedinjenih Američkih Država, i taj pokret se sada sukobio s drugom frakcijom slobodnih zidara, i to s illuminiranom masonerijom koju predvode 'lažni židovi' kako se i spominju u Otkrivenju Bogočovjeka Isusa Krista:


„Poznam tvoju nevolju i tvoje siromaštvo – ali ti si bogat! – i grdnje koje su ti nanijeli oni koji tvrde da su židovi, a nisu, nego sotonina sinagoga. (...) Evo nadodajem: Članovi sotonine sinagoge koji tvrde da su židovi, a nisu, već lažu – evo, učinit ću da 'dođu i da padnu ničice pred tvoje noge', pa da upoznaju da 'te ja ljubim'.“ (Otkrivenje/Apokalipsa 2, 9; 3, 9)


Trumpov pokret uspio je zaista baciti na koljena politički i financijski establishment Washingtona simboliziran sa zloćudnim bankarima i njihovim kreditno-kamatarsko-lihvarskim sustavom, špekulantima i ratnim profiterima s Wall Street-a, američkim Židovom iz Mađarske, Georgeom (Görgy) Sorosem, na čije rušenje je Trump bio pozvao u predsjedničkoj kampanji, te međunarodnim bankarima Davidom Rockefellerom, i Jacobom Rothschidom u Londonu. Zanimljivo, Henry Alfred Kissinger, bivši Džravni tajnik U.S.A. i savjetnk za nacionalnu sigurnost u Bijeloj kući, te čelnik tajnog društva svjetske elite, 'Bilderberg' i Vijeća za vanjske odnose, CFR, iz grada New Yorka, postao je nedavno član Ruske akademije znanosti. Međutim, Trump to nije uspio sam, niti zajedno s američkim biračima, nego iza Trumpa stoji ustroj Američke vojske i policije, kao i ratni veterani, i djelatnici preko 15 US američkih tajnih služba, koji nisu htjeli više dalje gledati kako im zemlja propada zbog uske i egoistične klike zloćudne financijske elite u New Yorku čiji je saveznik zloćudna klika u Citiy of London, i na koncu, i oni imaju djecu i ne žele da njihova djeca postanu žrtve organiziranog lanca kriminalne pedofilije koji cvjeta u Sjedinjenim Američkim Državama, i to u vrhu 'elite'. WikiLeaks je objavio, da je bivši predsjednik Bil Clinton bio nekoliko puta na tzv. sex-otoku od osuđenog pedofila Juliusa Epsteina, koji je bogataše opsrkbljivao s curicama i maloljetnim djevojkama za silovanje i iživljavanje. Čak je i Epsteinov putnički zrakoplov s kojim je Bill Clinton letio do otoka strave i natrag imao krevet na kojem su se odvijale spolne orgije. Radi se o bolesnim psihopatima iz svjetske elite, kako ih je opisao i legendarni pop-rock pjevač i vođa planetarno poznatoga glazbenog sastava 'The Beatles', John Lennon koji je i najavio, da će ga oni ubiti jer govori istinu o njima. Tako je i bilo. (Isto je govorio i kralj popa, Michael Jackson.) Tragedija ljevičara jest, što je u predizbornoj kampanji ljevičar Michael Moore, poznati autor dokumentaraca o pošastima globalista, podržao Donalda Trumpa.


Donald Trump je, dakle, biračima poručio gotovo na svakom predizbornom skupu, a znao je dnevno održati između tri do pet predizbornih skupova pred 15.000 do 30.000 ljudi, uz pratnju milijuna ljudi preko Interneta, da im je to posljednja prilika da spase Sjedinjene Američke Države iz ralja globalizma, jer da za četiri godine Sjedinjenih Američkih Država više neće biti u obliku u kakovom postoje, i u pravu je, jer 'globalizam je glodalizam', kako je ispravno ustanovio Dobroslav Paraga 1999. godine na tribini HSP 1861. povodom obljetnice Oca domovine Ante Starčevića koji je također bio hrvatski domoljub i anti-globalist kao što jesu Paraga i Donald Trump: 'Amerika Amerikancima' i 'Hrvatska Hrvatom'. Iznad Amerike je samo Bog, Bog i Hrvati! Nijemci kažu: „Gott mit uns!“ ili Bog s nama! Svi izraelski Božji narodi u sebi imaju pozivanje na Boga Tvorca Milosrdnog.


Obamina vladavina nestaje u plamenu. Njegovi i pristaše 'Killary' Clinton, bijesni zbog izbornog poraza, počeli su divljati u Los Angelesu i NYC kao i drugim američkim velegradovima, jer za ljevičare (liberale i anarhiste) vrijedi demokracija samo kad su oni na vlasti, i samo onda su oni 'tolerantni', a kada padnu s vlasti onda postanu nasilnici. Sad su posebno nasilni jer su osjetili da im Trump ruši sustav liberalizma kao tepih ispod nogu.
Čudno je to, i apsurd, da su ljevičari protiv Trumpa koji im nudi slobodu od ropstva političke i financijske korumpirane elite globlista u Washingtonu. Točno polovica Američkog naroda je svjesna, i nije si kroz liberalne korporacijske medije dala isprati mozak, jer kakva je to Obamina vlast, čiji kontinuitet bi predstavjala vladavina nesuđene predsjednice Hillary Clinton, koja je uredbom sa zakonskom snagom nametnula praktički silom, bez da je Američki narod pitala za mišljenje, rodnu gender-ideologiju, i rani spolni odgoj mladeži, koji djeci uništava psihu, i poimanje ljubavi, te odredila da sve javne ustanove u Sjedinjenim Američkim Državama moraju ukinuti odvojene toilette za ženske i muške, i uvela zajednički WC? Na što je to Zapadna civilizacija spala? Barbarstvo, i idiotizam? Točno polovica Amerikanaca je odbila Obaminu islamizaciju Amerike. Kao loši gubitnici, ljevičari u USA su ljuti i bijesni, i poput zombija studenti više ne studiraju nego marširaju i prosvjeduju protiv Trumpa kojeg psuju, i viču ružnim rječnikom, naučeni na klevete liberalnih medija koji su o Trumpu lagali i kevetali ga, dok je on političkom i financijskom establishmentu i korporacijskim medijima skinuo licemjernu i oportunističku masku s lica lažljivaca i nasilnika.


Što će sve vadavina Donalda Trumpa donijeti, još ne znamo pouzdano, ali ako je donijela samo jednu jedinu stvar, i to činjenicu, da se njegovom izbornom pobjedom titoistima srušio svijet pred očima, onda se već isplatila.


Neka Bog čuva Donalda Trumpa i blagoslovi njega i njegovu obitelj i Američki narod i USA, kao i Hrvatsku i hrvatski narod, Nijemce, Ruse, Francuze, i sve Božje narode svijeta!
„U Tebe Gospodine vjerujemo, u Tebe se Gospodine uzdajemo!“ (Bl. Alojzije Stepinac)

Piše: profesor Goran Jurišić

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com