Mon01222018

Zadnje ažuriranje10:02:31 PM GMT

Najnovije:

Velikosrpska agresija 'duhovne JNA' uz potporu medijske i političke 5. kolone hrvatskih narodnih izdajnika

pupovac vlada bozovic

Nositeljica odličja Države Izrael, memorijalnog centra o holokaustu, Jad Vašem u Jeruzalemu, pokojna hrvatska povjesničarka i čovjek istine, Ljubica Štefan, upozorila je pred svoju smrt hrvatsku i svjetsku javnost o Srpskoj pravolavnoj crkvi (SPC) kao 'duhovnoj JNA'. U tom smislu vidi njeno djelo 'ISTINOM I ČINJENICAMA ZA HRVATSKU', Zagreb, 1999., Hrvatska kulturna zaklada – Hrvatsko slovo.

Današnja politička garnitura u Republici Hrvatskoj ništa nije naučila iz povijesti, tako ne mari za upozorenje hrvatskog domoljuba Ljubice Štefan koja je svoja saznanja o Srpskoj pravoslavnoj crkvi crpila iz njene povijesti u Drugom svjetskom ratu, i Domovinskom ratu za hrvatsku nezavisnost i slobodu 1990. – 1995., na osnovi povijesnih srpskih dokumenata u arhivima u Beogradu gdje je prije živjela neko vrijeme, preselivši se pod konac svog života u hrvatski glavni grad Zagreb gdje je objavila sva svoja značajna djela koja skidaju krinku s partizana, komunista i četnika, i Srpske pravoslavne crkve čiji su patrijarsi i episkopi podržavali ne samo ratne zločince Radovana Karadžića i generala Ratka Mladića, bojovnike za veliku Srbiju i etničko čišćenje Hrvata, nego i srbijanski kvislinški režim u Beogradu tokom Drugog svjetskog rata, i njemačkih okupacijskih snaga. Objavila je srpski 'Apel' iz ljeta 1941. godine, jedinstveni povijesni dokument, potpisan od kreme ondašnje srpske intelektualne, političke i crkvene elite, u kojem se javno pokorava njemačkoj okupacijskoj sili u Srbiji, pozivajući srpsku javnost na poslušnost prema Nijemcima i njemačkim nacional-socijalistima, kao i na javni red i mir, prozivajući „komunističke bande', dakle, partizane, da sa terorističkim napadima stvaraju anarhiju ili nered. Isti potpisnici, njih 500 srpskih intelektualaca iz javnog života Beograda i Srbije, među njima i srpski episkopi, od kojih je jedan pisao i epove o Adolfu Hitleru, dočekali su u Beogradu, listopada 1944., raširenih ruku, i nogu, i Crvenu armiju i Titove partizane, i u čast njihovih žrtava koje su pale za oslobođenje Beograda, koje su slavili i 1941. godine, održali parastos u stolnoj crkvi SPC u Beogradu, kojemu su nazočili vodeći oficiri i generali Crvene armije, i Titove partizanske terorističke paravojske, poslije preimenovana u Jugoslavensku armiju, a na koncu u JNA. Među licemjerima potpisnika 'Apela' nalazio se i veliki klevetnik zagrebačkog nadbiskupa Alojzija Stepinca, mason Viktor Novak, hrvatski izdajnik koji je služio četnicima i komunistima, što je česta pojava i u današnjoj hrvatskoj ljevičarskoj nemoralnoj eliti koja svoje podrijetlo vuče iz komunističke partije i marksističkog pokreta osnovan od strane Kapitalističke internacionale koja je osnovala Komunističku internacionalu, i na koncu Socijalističku internacionalu, da ne zvuči tako strašno, kao što su komunisti sebe imenovali u partizanskoj agitacijskoj propagandi 'antifašistima', što onda automatski implicira da su svi drugi fašisti, a biti fašistiom je sramota i odvratno, s obzirom na difamaciju te riječi kroz propagandu ljevičarskih medija. I tako u toj igri komunisti (titoisti) misle da su stalno pobjednici, iako su najveći gubitnici, ne samo povijesni!

'Duhovna JNA' već dulje vrijeme provodi agresiju na Republiku Hrvatsku i BiH na osnovi Memoranduma 2 koji je dio nacionalne politike Srbije. Rat koji je bio prije četvrt stoljeća, velikosrpska agresija uz pomoć globalista, (međunarodnih bankara i njihovih marioneta u svjetskoj politici liberalng Zapada), nije donio pobjednika, osim što se hrvatski narod spasio daljnjeg etničkog čišćenja i genocida, jer je fizička agresija zaustavljena herojskim otporom hrvatske obrane u Vukovaru, i Bljeskom i Olujom, ali je srpski agresor Daytonskim mirovnim sporazumom nagrađen s polovicom teritorija Bosne i Hercegovine kojeg je osvojio 1992. Dok su Hrvati bili razoružani, pa su srpski pobunjenici (četnici) uz pomoć JNA, Beograda, režima Slobodana Milševića, i 'duhovne JNA', junački krenuli u napad i osvajanje. Naime, da je Miloševićeva Srbija bila pobijeđena, ona bi prošla denacifikaciju, i lustraciju komunističkog i četničkog velikosrpskog kadra. Pošto nije, a nije jer to liberalni Zapad (Američka vlada i EU) nije dozvolio, već je zataškao nalogodavce političkog ubojstva srbijanskog premijera Zorana Đinđića koji je haaškom sudu ICTY bio izručio ratnog zločinca Slobodana Miloševića, nepobijeđena Srbija ide dalje. Nažalost, među izručenima nije se nalazio njegov mentor i duhovni vođa, velikosrpski marksist Dobrica Ćosić, ali ni Zapadne vođe koji su izbjegli međunarodni sud i osudu, iako su podržavali agresora SFRJ i Miloševićevu Srbiju, i bili uzrokom rata! Dobrica Ćosić, vodeći srpski intelektualac svoga doba, uvijek je ponavljao da je najveća vrlina Srba što znaju dobro lagati, jer ih je laž bezbroj puta spasila u životu, što je istina, pošto je Srbija u posljednjih 150 godina imala neprestanu potporu međunarodne đavolje masonerije, a zna se tko je 'otac laži'. Patrijarh SPC, Irinej, dolazio je u RH i ponašao se kao da je u Srbiji i da je Hrvatska njena kolonija, uz šutnju Katočke Crkve i vlade Republike Hrvatske i hrvatske predsjednice. Šutio je i Hrvatski sabor, to jest njegovi zastupnici, redom titoisti i bivši komunisti, u pravilu, kao i ljevičarski režimski mediji. To je kao da nekadašnji CK SKH zastupa hrvatski narod jer je to volja CK SKH. Zna se da su demokratski izbori farsa, jer su krivotvoreni i namješteni,uz stotine tisuća pokojnih osoba na biračkim spiskovima, i eks-komuniste u Državnom izbornom povjerenstvu i na Vrhovnom i Ustavnom sudu koji su uvijek štitili bivše komuniste, a ne demokraciju, ustav i hrvatski narod.

Kao i proteklih godina je koalicijski partner Hrvatske demokratske zajednice iskoristio Božićni domjenak srpske manjine u Hrvatskom novinarskom domu da upropasti pravoslavcima Božić, i radi promocije napada na Republiku Hrvatsku je izaslanik predsjednika vlade Republike Srbije izveo četnički performans, i to kako je poslije u demantiju poručio ministar vanjskih poslova Stier, da je sve to izvedeno „u maniri režima Slobodana Miloševića“, jer je beogradski glasnik grmio, da će Srbija znati zaštititi Srbe u Hrvatskoj! Ponavlja se igra s igrom riječi, da su komunisti kao kameleon postali „antifašisti“, što implicira da su svi drugi fašisti, tako i u ovom slučaju su „Srbi ugroženi“, iako nisu ugroženi. Je li to Beograd sprema novi rat protiv Hrvatske? Slobodan Milošević je rat počeo s propagandom Beogradske televizije o navodnoj „ugroženosti srpstva“, što je bila čista laž, ali kako reče velikosrpski ideolog Dobrica Ćosić, „laž spasava Srbe“. Laž je, npr., da je grb u srpskoj zastavi srpski, jer nije, već se radi o carskom grbu Bizanta, ali velikosrpska politika je ego-manijak, i umislila si je da je Srbija nasljednk baštine Bizantskog Carstva, i to pored žive Rusije.
Vođa 'duhovne JNA', patrijarh SPC, potvrđuje navode beogradske propagande, kako bi agresija dobila potporu duhovne dimenzije, ali kojeg duha, čistog ili nečistog? Sve bi bilo sjajno, da ne postoji obnovljena Hrvatska pravoslavna crkva koja je stala u obranu istine, kako njen arhiepiskop Aleksandar reče u posebnom priopćenju za javnost, koje je nastalo iz nužde zbog toga što su masovni mediji u Hrvatskoj prenosili klevete na račun HPC, nazivajući je „ustaškom crkvom“, iako je ona hrvatska i pravoslavna, a njenog arhiepiskopa proglasili „ustaškim episkopom“, a sve nakon prvog javnog nastupa Hrvatske pravoslavne crkve na Cvjetnom trgu u Zagrebu, dana 6. siječnja 2017. na Sveta tri kralja, nakon 72 godine. Umobolnije stvarno ne ide, da se jednog Bugarina, hrvatskog arhiepiskopa Aleksandra, proglasi „ustašom“. Prvi patrijarh Hrvatske pravoslavne crkve, Germogen Maksimov, bio je rođeni Rus, izbjegao pred revolucijom 1917. na Zapad. No, i on je u umu umobolnih komunista i četnika bio „ustaša“, a Titovi partizani su ga likvidirali zajedno s cjelokupnim svećenstvom Hrvaske pravoslavne crkve, u Zagrebu, 30. lipnja 1945. godine. Međutim, kako reče hrvatski arhiepiskop, „Hrvatska pravoslavna crkva je uvijek bila, jeste i  uvijek će biti.“ Hrvatski arhiepiskop Aleksandar je priopćenjem od 7. siječnja 2016. očitao bukvicu i tzv. novinarima televizija i drugih mas-medija u Hrvatskoj, i njihovim glavnim urednicima, koji kao papagaji ponavljaju velikosrpsku propagandu o HPC, ali očitao je lekciju i srpskom episkopu Porfiriju, pjevaču četničkih pjesama, koji drsko i bezorabzno drži lekcije Hrvatskoj, i ne strahuje od Boga zbog laži koje širi zajedno s 'duhovnom JNA', Srpskom pravoslavnom crkvom koja u Hrvatskoj djeluje na osnovi de facto nezakonitog ugovora između njenih nekanonskih predstavnika u Hrvatskoj i ondašnje Račanove koalicijske vlade, kako navodi HPC, što joj je omogućilo da od 2003. do 2017. godine iz Državnog proračuna RH dobije preko pola milijarde omraženih „ustaških“ kuna, a što inače one koji kritiziraju ugovor s Vatikanom o financiranju Katoličke Crkve u Hrvata nikada ne smeta niti to spominju, iz jednostavnog razloga, jer su licemjeri. Sve se to događa u eri kada su međunarodni bankari pretvorili čovječanstvo u roblje, gotovo dostižući svjetsku vlast i moć, što još nikome u povijesti nije uspjelo. Bankarski kreditno-kamatarsko-lihvarski sustav nametnut je nakon Drugog svjetskog rata gotovo cijelom svijetu, jedino ne Assadovoj Siriji, uz Kubu i Sjevernu Koreju i još poneku zemlju na svijetu. Pita se čovjek, kakav je to onda bio rezultat Drugog svjetskog rata, kakvo je to 'oslobođenje' bilo koje je dovelo do dužničkog ropstva čitavih nacionalnh država i naroda nakon Drugog svjetskog rata, i tko je uopće stvarno vodio narodno-oslobodilačku borbu u Drugom svjetskom ratu za slobodu i demokraciju, Staljin i Tito, i Roosevelt i Churchill, ili Hitler i Pavelić?  

Povijesna je činjenica da je Staljinov SSSR odbio vratit ukradeni suverenitet narodnoj banci i kontrolu nad sovjetskom valutom, (Lenjin je suprotno Komunističkom manifestu privatizirao rusku narodnu banku, i dao je ugovorom na 99 godina u ruke bankarskoj obitelji Rothschild, ugovor koji je istekao 01. 1. 2016.), a za tako zvanog Tita je ionako poznata činjenica da je bivšu Jugoslaviju prepustio u ralje Međunarodnog monetarnog fonda, poništivši partizanski ep s Neretve i Sutjeske. Narodna banka u Sjedinjenim Američkim Državama je u privatnim rukama od 1913. godine, a u Velikoj Britaniji i Engleskoj od 1694. godine, jedino nije bila privatna u Hitlerovoj Njemačkoj, i u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj (N.D.H.) tako da se odgovor na pitanje – tko je vodio narodno-oslobodilačku borbu u Drugom svjetskom ratu - nameće sam po sebi, iako nije politički korektan ali koga je briga politička korektnost kad je u pitanju povijesna istina, jer „samo istina će vas osloboditi“ (Isus Krist).

Na kraju, dobrodošli u orwellovskoj 2017. godini u kojoj je 'ministarstvo istine' njemačke vlade kancelarke Merkel, i njegov sud za političku korketnost u Njemačkoj donio presudu na osnovi koje je jury zaključio, da je izraz „narodni izdajnici“ politički nekorektan, jer ga koristi njemačka desnica za označavanje vlade njemačke kancelarke zbog njene migrantske politike, te da navodno taj izraz truje demokraciju. Kao što je rečeno, dobrodošli u Orwellovoj '1984.' u Europskoj uniji! Narodni izdajnici pak u Republici Hrvatskoj sklopili su pak pakt s odnarođenom Hrvatskom narodnom bankom o uvođenju strane valute euro umjesto omražene „ustaške“ kune koje nemilice trpaju u svoje džepove, jer su pohlepni, i politički korumpirani. Srećom, prije će se jugoslavenski EUSSSR raspasti nego što će uspjeti likvidirati kunu, jer proces raspada EU kreće se u 2017. ubrzano, slijedi kolaps privrede u zemljama euro-zone, te banaka i i valute euro koja je ionako nastala na muci hrvatskih žrtava iz Domovinskog rata kada su Hrvati u Maastrichtu 1992. poručili, kada su euro-političari donosili odluku o zajedničkoj valuti ecu koja je poslije preimenovana u euro, da umiru salutirajući, a euro-političari im odgovorili: „Umrite Hrvati, Europa vas pozdravlja, ecuuuuuu!“ (Izvor francuski židovski filozof Alain Finkielstein.)

Piše: profesor Goran Jurišić iz Zagreba

Foto: Anto Magazin-Pixsell

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com