Sat03242018

Zadnje ažuriranje08:46:45 PM GMT

Najnovije:

Odlazak legendarnog Toze Veselinovića i pijetet prema sportašu ne znači da je Jugoslavija bila manje zločinačka država

toza

Danas je u Ateni u 87. godini preminuo bivši nogometaš i izbornik reprezentacije Jugoslavije Todor Toza Veselinović, koji je bio izbornik u vrijeme kada je u Splitu igrana možda i najveća utakmica ikada igrana u tom gradu.

Veselinović je bio jedan od napadača u nekadašnjoj SFRJ, u dresu Vojvodine postigao je 123 gola na 170 utakmica i četiri je puta bio najbolji strijelac lige. U dresu reprezentacije imao je 28 pogodaka na 37 utakmica. Kao trener je radio u Vojvodini, Fenerbahčeu, Olimpijakosu i AEK-u, a bio je izbornik selekcije SFRJ koja je na čuvenoj utakmici protiv Bugarske u Splitu (3-2) 1984. godine izborila plasman na Europsko prvenstvo. Sjećate li se Mladena Delića i uzivika ''ljudi moji je li to moguće''?

Zadnji klub u kojem je bio trener bio je grčki Etnikos 1998. godine, a nakon toga je ostao živjeti u Ateni.

Naravno, ovakva vijest nema nikakve veze s jugonostalgijom i sličnim glupostima, kako tvrde neki zatucni i zalutali likovi s interneta, radi se isključivo o čovjeku koji je obilježio jednu eru koja je bila takva je bila, režim zločinački, država banditska, a nogomet romantičarski.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com