Sat04252015

Zadnje ažuriranje10:01:37 PM GMT

Ponekad nas je sram ?to pripadamo hrvatskom narodu: Borba za novac nad mrtvim tijelom djeteta

noramamabolnica

Malena Nora Šitum uspjela je u jednom trenutku učiniti ono što je izgledalo nemoguće i što se u ovoj našoj moralnoj kaljuži od države ne događa svaki dan, uspjela je ujediniti Hrvatsku, u jednom trenutku radikalni jastrebovi pretvorili su se u stado pitomih ovaca kome nije bio potreban pastir kako bi znali izabrati pravu stranu. Malena Nora, usprkos hrabroj borbi, usprkos žrtvi njjenih roditelja, nije izdržala, no, njen odlazak nikad neće biti zaboravljen, kao ni sramota koja je došla mjesecima nakon toga.

Nažalost, kratko je trajala idila, samo nekoliko mjeseci je bilo potrebno da bi Hrvati janjeću kožu zamijenili vučjim krznom. Vratili smo se na staro kako se moglo i očekivati, čovjek zbog novca ponekad pomahnita, zaboravi što znači biti čovjek i koliko se čovjek može dobro odsjećati ukoliko napravi pravu stvar. Akcija solidarnosti za Noru ujedinila je zemlju, prikupljena su velika materijalna sredstva, Hrvati su nesebično pomagali jer su željeli pomoći, osejetili su to kao svoju obvezu prema samima sebi, Nori novac nije pomogao, ali je mogao pomoći desecima mališana koji se nalaze u situaciji da im je svaki dan na Zemlji neprocjenjiv, važan kako bi ishod njihove borbe bio onakav kakvog svi očekujemo i kome se svi, ukoliko smo donekle normalni, nadamo.

Osnovana je udruga, novac je pohranjen, rekli su nam, na sigurno. Međutim, kako to u Hrvatskoj biva ništa nije savršeno, još manje je gotovo, dok ne kompromitiramo ono što se doimalo besprijekorno čistim, i Domovinski rat smo, preko medijskih hijena, kompromitirali, zar ne? Nastala je svađa, oko čega drugoga ako ne oko novaca. Nad mrtvim tijelom dijeteta vodi se bespoštedna borba za novac. Navodno je novac nestao, umiješale su se i zakržljale institucije hrvatske države koje uvijek reagiraju retroaktivno, sa zakašnjenjem.

Zar nije mučno, ovog puta nećemo nikoga osuđivati, ima u ovo zemli, kako bi rekao najpoznatiji balkanski špijun, tko je zadužen za istinu, promatrati, dakle ne i aktivno sudjelovati u tome, prepucavanje između udruge 'Hrabro dijete' i Norinih, očajnih, roditelja? Nije teško odabrati stranu, zar ne? Emocije su ponekad jače od razuma, no,  sramota, bez obzira tko bio u pravu, jača je od svega, ponekad nas je zaista stid što pripadamo hrvatskom narodu.

Foto: Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com